På avdeling 1 på Landmo omsorgs- og rehabiliteringssenter er det stilt ut 14 bilder malt av naturkunstner Kristen Stavdahl.
Bildene er et levende galleri og er landskapsmalerier. Flere av bildene har dyremotiver og bringer naturen inn på Landmo.

Kunsten er miljøskapende, skaper trivsel og er ofte utgangspunkt for gode samtaler, sier avdelingsleder Aila Furuseth. Vi hadde en dame som var svært glad i et av bildene av en rev.
Bildet ble kjøpt som minnegave til avdelingen. Gravdahl syntes det var svært moro å se bildet igjen, da det var flere år siden han hadde sett bildet.

  Krisiten Stavdahl tar bilde av eget maleri

Mange som er på Landmo kommer seg ikke ut i skogen nå, derfor har bildene betydd mye for mange som har levd sitt liv tett på naturen. 
Anne Grethe Ødegård som jobber på avdelingen sier at de naurlige rammene og kunsten gjør at det blir mer som et hjem og får mindre institusjonspreg. 
Stavdahl lager rammene selv av naturmaterialer.

Stavdahl lånte første gang ut bilder til Landmo og 2016 og har i 2023 byttet til ny utstilling.

Nye malerier på Landmo

Det er mulig å kjøpe bildene.
Kristen Stavdahl er kunstner på heltid bor i Etnedal. Han har også et galleri i Aurdal.
Det å komme seg ut i naturen og oppleve naturen på nært hold er inspiasjonen for maleriene. Jeg maler stort sett hele tida og driver parallelt med flere bilder samtidig. Særlig dyemotivene er tidskrevende. Et bilde kan ta opp til et halvt år før det er helt ferdig. 

Stor takk for at vi får lov til låne bildene. Både beboere og ansatte setter stor pris på kunsten som bringer naturen inn på Landmo. 

Les mer om naturkunstner Kristen Stavdahl