I Nordre Land har vi mange frilufts- og turmuligheter året rundt. Her har vi samlet noen av tilbudene som finnes. Har du forslag til flere turer eller opplevelser vi bør dele?
Ta kontakt med web@nordre-land.kommune.no

#utpåturinordreland
 


Toppvandring i Torpa

Skiløyper

Torpa løypelag Følg gjerne Torpa løypelag på Facebook

Facebookgruppe Ut på tur Nordre Land helselag

Turer på ut.no

Torpa fjellstyre

Nordre Land jeger og fisk Brosjyre  Pdf

Stolpejakten i Nordre Land

Geocaching Nordre Land er et mekka for geocaching. Her kan du finne mange spennende geocacher. 


Turtips 

Flesvatnet - Skjellingshovde (Rotarystien)

DSC02892adj15.jpg

Turmål

Branntårnet står åpent og er en spektakulær plass for å spise nista. Oppe i hytta står det en sikteskive som gjør det enklere å orientere seg, og nyte utsikten over store deler av Østlandet.  Tårnet ligger på grensen mellom Søndre og Nordre Land.  For de som liker å ha bena godt plantet på jorda, kan man tusle litt videre hvor det står en solbenk ved myra. Går du enda litt videre nedover stien kommer du til stupet.

Ankomst

Følg fylkesvei 245 fra Dokka i retning Bjoneroa i ca. 6 km, ta av til høyre opp Kverndalskroken i ca. 500 meter. Følg deretter Kistefossvegen til du kommer til Flesvatnet. Kistefossvegen er en bomveg og koster 100 kr, som betales med kort eller ved å ringe et nummer.

Natur

På venstre siden av stien innover finner du en maurtue som er ca. 2 meter høy, er dette kommunens høyeste? Mauren har fortsatt litt igjen for å ta norgesrekorden på 295 cm.

Beskrivelse av sti

Jeg valgte joggesko og var nesten tørr når vi kom tilbake.  Stien er godt merket kloppet (stokker en kan gå på). Turen er i underkant av 4 km en vei. I et rolig tempo brukte vi ca. 1,5 time inn til branntårnet.

Kart

finner du på ut.no
https://ut.no/turforslag/1115088/flesvatnet-skjellingshovde-rotarystien

God tur!